Societatea noatră dispune de electricieni care pot rezolva atât defecțiuni de rutină ale instalației electrice identificate pe parcursul efectuării lucrărilor de amenajare/reamenajare cât și lucrari complexe pentru cladiri, blocuri sau spatii industriale.

Instalații Electrice

* Montaj prize si intrerupatoare
* Montaj corpuri iluminat – lampi, aplice, spoturi
* Montaj sonerie
* Montaj boiler electric
* Realizare instalatii electrice interioare
* Montaj automat de scara
* Inlocuire sigurante
* Diverse reparatii electrice

Refacerea instalaţiilor electrice este una dintre lucrările prioritare la achiziționarea unui imobil/apartament/spațiu commercial etc.
Standardele actuale sunt mult diferite de cele utilizate la construirea blocurile acum 20 de ani în urmă întrucât au apărut aparatură electrocasnică nouă: mașini de spălat automate, aer condiționat, cuptoare electrice, etc și automat consumul de energie electrică a crescut.
Evident, instalaţiile electrice vechi nu mai corespund cerinţelor actuale. Gradul de protecţie al acestora este scăzut, iar materialele folosite în trecut nu mai sunt suficiente pentru o bună funcţionare a consumatorilor electrici.

Schimbarea instalației electrice presupune mai multe etape:
1. dezafectarea instalaţiei veche prin debranşarea de la tabloul electric al locuinţei. Importantd de știut că vechile cabluri nu se mai pot folosi şi că vor fi scoase din zidărie, dacă este posibil (există din păcate, cazuri în care firele sunt îngropate direct în pereţii de beton fără a fi protejaţi de tubulatură). Având în vedere faptul că pentru noua instalaţie electrică se folosesc altfel de materiale şi numărul circuitelor electrice este mai mare, sunt necesare trasee noi și cabluri noi. Cel puţin în cazul apartamentelor cu pereţi din beton nu se pot introduce cabluri noi prin tuburile de la instalaţia veche (dacă aceste tuburi există).
2. poziţionarea prizelor, întrerupătoarelor şi a corpurilor de iluminat ce vor fi legate la noua instalaţie electrică şi se vor stabili noi trasee electrice. Acestea se realizează de comun acord cu beneficiarul, însă electricianul trebuie să respecte în mod expres normativele tehnice în vigoare la poziţionarea locurilor de consum și stabilirea numărului acestora.

3. execuția de canale (şanţuri, spărturi) în structura tare (beton, tencuială, cărămidă, BCA) pentru a crea noi trasee pentru cablurile ce urmează să fie instalate. Aceasta este cea mai costisitoare etapă şi presupune un volum de muncă mare. Aceste trasee se realizează prin tăierea betonului cu discuri abrazive pe toată lungimea noului traseu electric şi înlăturarea masei tăiate cu percutoare.
• 4. executarea traseelor de cabluri ce presupune fixare cabluruilor în pereți pereţi dibluri, bandă de montaj şi ipsos. În acelaşi timp se realizeză şi cablarea curenţilor slabi (cablu de antenă, internet, boxe, alarmă).
În continuare, se trece la montajul dozelor de aparat şi a dozelor de legătură și realizarea conexiunilor electrice.

5. de asemenea, este necesar să se monteze un tablou electric care să corespundă normelor legale de siguranţă în vigoare, tablou în care se vor regăsi circuite dedicate noilor consumatori aflaţi în locuinţă.

6. în final, se montează prizele, întrerupătoarele şi corpurile de iluminat.

Beneficiarii care optează pentru îngroparea traseelor electrice în pardoseală trebuie să ştie că pentru zonele supuse solicitării mecanice sau variaţiilor de temperatură este recomandată folosirea cablului de tip CYYF (cablu din cupru, rigid) care este rezistent la umiditate, diferenţe de temperature și are întârziere la propagarea focului ,respectiv reduce riscul de apariţie a unor probleme cauzate de eventuale șocuri sau inundaţii. În mod expres, toate prizele trebuie legate la împământare.

În condiţii normale de exploatare, durata de funcționare a unei instalaţii electrice refăcute este de până la 50 ani. În alegerea gamelor de prize şi întrerupătoare, sunt recomandate aparatele modulare, care nu pot fi smulse din perete ca cele tradiţionale și în plus acestea din urmă permit un montaj compact, pentru locuri înguste.

Specificul lucrărilor cuprinse în limitele de competență ale societății noastre constă în:

  • Lucrări de amenajări interioare (tencuieli, sape, zugraveli, placari faianta/ gresie, izolatie termosistem, montaje rigips, parchet laminat);
  • Lucrări de amenajari exterioare (termosistem din polistiren expandat, vopsitori lavabile, tencuieli, izolații terase).
  • Lucrări tehnice de executare a instalatiilor electrice (montare spoturi /prize,tablou electric, proiectare);
  • Lucrări tehnice de realizare a instalațiilor sanitare (proiectare,montaj, reparații);
  • Lucrări de amenajări interioare (tencuieli,sape,zugraveli,placari faianta/ gresie, izolatie termosistem, montaje rigips, parchet laminat);